Fietscafé

Ontdekken

De omgeving van ’t Spaans Tolhuis is ideaal om te fietsen, te wandelen, te skeeleren of te varen (maar je kunt hier ook gewoon op je achterste lekker zitten niksen). Oudenburg heeft nog een pak troeven! Breng een bezoekje aan andere monumenten. Dompel je onder in de geschiedenis van de Romeinen of snuif de geur van leer en motorolie op in het Oldtimer Motorenmuseum. Ontdek de natuur! Of gebruik de vaarroutes Plassendale Sluizencomplex-Brugge-Oostende-Nieuwpoort en blijf even liggen aan de aanlegsteiger voor de deur.

Fietsen, wandelen, ontdekken, skeeleren,…

Wandel naar de Puidenbroeken (ter hoogte van de Cotidianenstraat) of beklim de uitkijktoren aan het natuurreservaat de Zwaanhoek. Aan de overkant van het kanaal liggen de natuurgebieden ’t Pompje en Schorreweide. Op 20 min. heerlijk fietsen ligt de natuurplas van de Hoge Dijken op je te wachten.

Stippel je route naar Plassendale uit langs de knooppunten: ’t Spaans Tolhuis bevindt zich ter hoogte van knooppunt 66 op de idyllische fietssnelweg langs het kanaal van Brugge naar Oostende. Met Fietsnet en Routeyou fiks je zo een route.

Nog meer fietsplezier in onze buurt vind je op: fietsroutes West-Vlaanderen, fietsroutes door Oudenburg, de Oude Dijkenroute of de tien mooiste landschappen in het Brugse Ommeland.

Fietsen en wandelen rond Oostende vanuit Plassendale? Ontdek het het stadsrandbos of fiets het Groene Lint rond.

Ook wie de 480 kilometer lange LF1 Noordzeeroute tussen Boulogne-sur-Mer (F) en Den Helder (NL) of de 820 kilometer lange Vlaanderen Fietsroute fietst, is bij ons welkom voor een stop.

Skeeleren kan voor onze deur langs het kanaal of volg de Kustroute Oostende.

Geocachen? Ja hoor, er zitten schatten verborgen aan Plassendale!

Duik onder in het roemrijke verleden van Oudenburg in het Romeins Archeologisch Museum (RAM).

De motor van Kuifje en tientallen andere oude motoren wachten op je in het Oldtimer Motorenmuseum. Op verzoek tonen we je de weg naar een uniek fietsmuseum.

In Oudenburg steek je wat op. In de grootste rozentuin van het land loop je je neus achterna en snuif je jezelf de zevende hemel in. Een dierenkliniek ontvangt je met een soundtrack van woef en miauw. Ook een bezoek aan de beeldentuin van Mia Moreaux een koffiebranderij, een biostoomcentrale of verbrandingsoven behoren tot de mogelijkheden.

Lekker eten en logeren aan Plassendale

Lekker eten: Restaurant Plassendale
Logeren op het water: Le Fabuleux Destin

En verder...

Vergaap je aan onze monumentale grote zus de Maenhoudthoeve, pas op dat je geen slag van de Witte Molen krijgt, beleef het mysterie van de Romaanse Kerk van Ettelgem of… vraag het ons en we verklappen je álle geheimen en verborgen plekjes van Oudenburg en de streek!